ZF 24

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Cererea de credite a scăzut la sub 25% din cauza crizei coronavirus. Este o reacţie firească. În această perioadă de volatilitate mare de preţuri, poate nu este o idee bună să investeşti

Conferinţa ZF/BT/Scandia Food: Cum trecem împreună criza?

„Credite ipotecare pentru persoane fizice am acordat în martie destul de multe, dar veneau de la un flux care începuse înaintea decretării strării de urgenţă. În aprilie, cifrele sunt foarte mici, dar şi cererea este foarte mică. Sunt foarte multe obstacole de ordin administrativ, din cauză că multe instituţii nu fucţionează în această perioadă.“

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilv­ania, cea mai mare bancă din Româ­nia după active, spune că cererea de cre­dite a scăzut sub 25% în acestă pe­rioadă ca ur­mare a efectelor generate de decla­ra­rea stării de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19.

„La creditare s-a înregistrat o scădere bruscă a cererii. Este o reacţie firească la declararea stării de urgenţă. Pe de-o parte oamenii nu ies din casă, unii nu au putere financiară sau nu sunt dispuşi să investească, iar alţii sunt în aşteptare. Cred că este o logică bună. În această perioadă de volatilitate mare de preţuri poate nu este o idee bună să iei nişte decizii de investiţii mari. Dăm în continuare credite, dar cu sume sub un sfert din ce era înainte“, a spus Omer Tetik, prezent în ca­drul celei mai mari videoconferinţe pentru antre­pre­nori, „Cum trecem împreună criza“, organizată re­cent de ZF şi Banca Transilvania alături de Scandia Food.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.