ZF 24

Olandezii de la Nidera au luat şapte hectare lângă Făurei pentru un depozit de cereale

Olandezii de la Nidera au luat şapte hectare lângă...

Autor: Gabriel Razi

25.09.2013, 00:07 460
Traderul olandez de materii prime agricole Nidera, cu afaceri locale de 65 mil. euro anul trecut, face primii paşi pentru a ridica un depozit destinat produselor agricole în localitatea Deduleşti din judeţul Brăila, aflată la câţiva kilometri de Făurei.
 
Casa de Comerţ a depus deja un dosar în acest sens la Consiliul Judeţean Brăila şi în prezent aşteaptă undă verde din partea autorităţilor pentru a putea începe lucrările.
 
“Au cumpărat recent un teren de şapte hectare şi jumătate în Deduleşti, depozitul va fi localizat în paralel cu şoseaua ce leagă Buzăul de Brăila şi se află şi la maximum un kilometru de calea ferată”, spun reprezentanţii primăriei.
 
În prezent nu există informaţii disponibile în legătură cu dimensiunea şi capacitatea de depozitare a noii unităţi de stocare. La începutul acestui sezon agricol olandezii au mai început construcţia altor trei baze de preluare a cerealelor în localităţile Băileşti (Dolj), Studina (Olt) şi Alexandria (Te­leorman), capacitatea de stocare cumulată a acestor trei unităţi fiind de 56.000 de tone. Traderul s-a orientat pe depozite orizontale cu capacităţi cuprinse între 12.000 şi 23.000 de tone. În general, costurile pentru a ridica astfel de depozite se ridică la circa 100 de euro/tonă, potrivit informaţiilor din piaţă. Reprezentanţii din România ai Nidera nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestor informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO