ZF 24

Oficialii H&M: În acest moment nu mai este deschis niciun magazin H&M în România

Oficialii H&M: În acest moment nu mai este deschis...

Autor: Cristina Roşca

24.03.2020, 12:10 383

Retailerul suedez de modă H&M a închis toate cele aproape 60 de magazine pe care le avea în România sub mărcile H&M şi COS. Ambele branduri au însă operaţiuni online sau urmează să aibă  pe piaţa locală.

“În acest moment nu mai este deschis niciun magazin H&M în România”, spun oficialii companiei la solicitarea ZF fără a oferi alte detalii.

Decizia închiderii vine în contextul în care autorităţile locale au decis recent închiderea mallurilor şi centrelor comerciale din România. Suedezii de la H&M aveau aproape toate magazinele în malluri, excepţie făcând doar magazinul stradal COS de pe Calea Victoriei, conform datelor ZF.

Decizia de închidere a magazinelor din România nu este o noutate în contextul în care acum circa o săptămână compania anunţa că trage obloanele unităţilor din 20 de ţări, printre care Polonia, Cehia, Bulgaria sau Austria. La momentul acela mallurile din multe ţări erau închise sau urmau să se închidă, pe când în România nu exista o decizie în acest sens.
Compania are în toată ţările şi magazine în mall şi stradale, în România dominând clar primele. De altfel, măsura anunţată de guvern privind închiderea vizează doar unităţile din centre comerciale, nu şi cele stradale, conform jucătorilor din piaţa de comerţ non-alimentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO