ZF 24

Oferta Alenia la Avioane Craiova: 1 mil.euro pe actiuni si investitii de 18 mil.euro, dar fara datorii

Oferta Alenia la Avioane Craiova:1 mil.euro pe actiuni si investitii de 18 mil.euro,dar fara datorii
19.07.2009, 13:51 82

Compania italiana Alenia Aeronautica ofera un milion de euro pentru actiunile detinute de stat la Avioane Craiova (AVIO) si isi asuma investitii tehnologice de pana la 18 milioane euro, dar refuza sa suporte datoriile fabricii, de circa noua milioane euro, si cere garantarea eventualelor despagubiri, scrie Mediafax.

Oferta financiara a companiei italiene mai include investitii de mediu in suma de 120.000 euro si un capital de lucru de trei milioane euro, au declarat surse din AVAS implicate in negocieri.

Alenia a informat insa autoritatile romane ca nu va suporta nici datoria financiara a companiei Avioane Craiova, de aproximativ noua milioane euro, nici daune de mediu in suma mai mare de 120.000 euro si nici datorii care ar putea fi generate de contractul incheiat de stat cu fosta Republica Federativa Iugoslavia, reprezentand angajamente ale statului roman asumate inainte de anul 1989.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO