ZF 24

Ofensiva a Consiliului Concurentei impotriva comertului modern: Metro, Rewe, Mega Image si Interex, investigate privind pretul de vanzare

10.09.2009, 14:17 95

Consiliul Concurentei a lansat o investigatie la patru din celemai mari retele de magazine din comertul alimentar modern,respectiv Metro, Rewe, Mega Image si Interex - grupuri care detin40% din piata - pentru suspiciuni de practici anticoncurentialereferitoare la stabilirea unor preturi de vanzare, a anuntat joiinstitutia.

"Consiliul Concurentei a declansat patru investigatii privindpotentiala incalcare a Legii Concurentei si a Tratatului CE, decatre comercianti cash and carry, comercianti cu amanuntul sifurnizori de produse alimentare. Investigatiile privesc posibileintelegeri anticoncurentiale intre comercianti si furnizoriiacestora, referitoare la stabilirea preturilor de vanzare sau derevanzare, cu potentiale efecte asupra bunastarii consumatorilorfinali", se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Prima investigatie vizeaza societatile membre ale grupuluiMetro (Metro Cash & Carry Romania SRL, real, -HypermarketRomania SRL, MGB Metro Buying Group SRL) si furnizorii acestora.Cea de-a doua investigatie are in vedere societatile grupului Rewe(Selgros Cash & Carry SRL si Billa Romania SRL), in timp ce atreia si a patra privesc societatile Mega Image, CDE R Interex sifurnizorii acestora", se precizeaza in comunicat.

Potrivit autoritatilor, sanctiunea maxima poate consta intr-oamenda de 10% din cifra de afaceri, insa companiile carecolaboreaza in cadrul investigatiei pot obtine imunitate sau oreducere a sanctiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO