ZF 24

Octavian Radu, proprietarul Diverta, a investit în agricultură, pariind pe afine: Producţia e de 100 de ori mai bună ca la porumb, iar profitabilitatea e fabuloasă la export

Octavian Radu îşi evaluează toate businessurile la 30-40 de milioane de euro dat fiind că are şi 10 milioane de euro datorii de care vrea să scape.

Octavian Radu îşi evaluează toate businessurile la 30-40 de milioane de euro dat fiind că are şi 10 milioane de euro datorii de care vrea să scape.

Autor: Cristina Roşca

02.12.2019, 19:40 1362

În prezent, antreprenorul are împreună cu soţia sa 16 hectare de pământ plantate cu afini şi vrea să ajungă la 100 de hectare.

Omul de afaceri Octavian Radu, cunoscut mai ales prin prisma businessului de libră­rii Diverta, dar care are un porto­foliu mult mai vast de afaceri, a investit în agricultură, mai exact într-o cultură de afini.

Sunny Berry, nume sub care operează businessul din agricultură, este cel mai nou din portofoliul său ce cuprinde businessuri în industria auto, în IT sau imobiliare. „Avem (el şi soţia sa - n.red.) 16 hectare cultivate cu afini în localitatea Jieni şi urmează să ne dezvoltăm, să plantăm în con­ti­nuare. Vrem să trecem de 100 de hectare. Producţia este de 100 de ori mai mare la hectar ca la porumb“, spune el.

Recolta actuală merge la export, dar şi piaţa din România a început să consume, explică antreprenorul. Terenul din judeţul Olt a fost plantat în 2018 şi în acest an are prima recoltă de 50 de tone, iar omul de afaceri spune că vrea ca în trei ani să ajungă la 250 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO