ZF 24

Octavian Radu asteapta de la Debenhams jumatate de miliard de euro

Octavian Radu asteapta de la Debenhams jumatate de miliard de euro
22.02.2010, 11:59 134

Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, care detine divizia defashion Rafar, a preluat dreptul de franciza pentru brandul deimbracaminte si accesorii Debenhams pentru alte 11 tari din EuropaCentrala si de Est, dupa ce in 2007 a inceput sa opereze aceastamarca, detinand francize pentru Romania, Bulgaria si RepublicaMoldova. "Speram ca in 10 ani sa avem peste 100 de magazineDebenhams operate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate demiliard de euro", a declarat Octavian Radu, presedintele grupuluiRTC. Compania anunta ca intrarea pe cele 11 piete se va face pemasura ce va identifica proiecte comerciale potrivite pentruconceptul Debenhams. Un magazin Debenhams are o suprafata medie de2.000 de metri patrati. "Businessul dezvoltat de RTC a avut ocrestere foarte buna intr-o perioada scurta de timp. In plus,partenerul nostru din Romania este plasat ideal pentru expansiuneregionala. In ceea ce priveste expansiunea Debenhams, decizianoastra este aceea de a folosi modelul de franciza in regiunileunde nu avem expertiza", spune Francis McAuley, InternationalDirector Debenhams.

Rafar intentioneaza sa intre in mall-uri capabile sa asigure untrafic constant, jucatorul fiind deja in negocieri cu mai multidezvoltatori pentru deschiderea a pana la cinci unitati in acestan. "Dinamica va fi mult mai mare in anii urmatori", afirma ramonaStanciulescu, CEO-ul Rafar. In prezent, Rafar opereaza 26 demagazine sub branduri ca Debenhams, Aldo, Olsen, Mandarina Duck,Kipling, sau Bijoux Terner, cu o suprafata de 15.000 de metripatrati. Cea mai importanta marca a companiei, Debenhams, are dejasapte mahazine in Romania si Republica Moldova, urmatorul magazinfiind deschis in centrul comercial Sun Plaza care urmeaza sa sedeschida in zona Berceni in aceasta saptamana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO