ZF 24

Ochelarii inteligenţi ai Google vor fi fabricaţi de proprietarul Ray-Ban

Ochelarii inteligenţi ai Google vor fi fabricaţi de...

Autor: Anca Dumitrescu

25.03.2014, 16:57 956

Luxottica, cel mai mare producător de ochelari la nivel mondial, a anunţat că înfiinţează în acest scop echipe de design, dezvoltare şi fabricare a produselor.

Tehnologia Google Glass include un ecran, cameră video şi sistem audio într-un dispozitiv mic montat pe o ramă de ochelari, la nivelul ochiului.

Google, aflat în căutarea unor noi clienţi pentru serviciile destinate dispozitivelor mobile, a intensificat eforturile făcute pentru a demonstra că ochelarii pot atrage un număr mare de utilizatori.

Dispozitivul a beneficiat de o mare atenţie din partea presei, dar este şi criticat din cauza capacităţii de a înregistra imagini sau de a distrage atenţia utilizatorilor.

"Luxottica are o istorie impresionantă de peste 50 de ani, în care a proiectat, fabricat şi distribuit unele dintre cele mai bine-cunoscute branduri de ochelari. Suntem încântaţi să colaborăm cu ei pentru promovarea Glass pe piaţa ochelarilor inteligenţi", a declarat Astro Teller, directorul Google X, laboratorul unde a fost dezvoltat pentru prima oară dispozitivul Google Glass.

Brandurile Ray-Ban şi Oakley vor fi incluse în colaborarea cu Google Glass, potrivit celor două companii.

Google s-a asociat şi cu asigurătorul Vision Service Plan în vederea pregătirii oftalmologilor pentru ramele Glass cu lentile corectoare de vedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO