ZF 24

Observatori OSCE vor fi trimişi în zonele în care este încălcat armistiţiul

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Mediafax

04.03.2015, 00:00 234
Liderii Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei au convenit să trimită observatori OSCE în zonele din Ucraina în care sunt raportate încălcări ale acordului de încetare a focului, a anunţat Kievul, scrie BBC. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat într-un comunicat că a discutat luni seara cu omologii săi rus şi francez, Vladimir Putin şi François Hollande, şi cu cancelarul german Angela Merkel. El a precizat că „părţile au aprobat propunerea ucraineană de a trimite observatori OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) în toate zonele în care este încălcat acordul de încetare a focului“.

Potrivit comunicatului, procesul va începe în zece zone: „Şceastia, Popasna, Staniţia Luhanska, Krimske, Avdiivka, Volnovaha, Hranitne, Luhanske, Şirokino şi zona aeroportului Doneţk“. Un comunicat al preşedinţiei ruse, care nu menţiona această decizie, a subliniat „importanţa implementării acordului de încetare a focului şi a continuării retragerii armamentului greu sub monitorizarea OSCE“. Între timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că cei patru lideri au convenit că OSCE ar trebui să joace un rol mai important şi au cerut ca organizaţia să publice rapoarte zilnice privind situaţia din teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO