ZF 24

O treime din fondurile straine investite pe bursa au mers pe Rasdaq

O treime din fondurile straine investite pe bursa au mers pe Rasdaq
19.10.2007, 11:48 12

Din cele 450 de milioane de euro pe care strainii le-au adus pe Bursa in acest an, o treime, respectiv 150 de milioane de euro, au luat calea RASDAQ-ului. Trei dintre cele mai mari compani cotate pe piata au fost preluate in acest an de straini.

Fondul de investitii american Advent a platit 22,3 milioane de euro pe un pachet de 65% din actiunile producatorului de materiale de constructii Ceramica Iasi (CERE), fondul dublandu-si banii in numai trei luni pe fondul aprecierii cotatiei acestor titluri.

La sfarsitul lunii iulie austriecii de la Vienna Insurance Group au cumparat 30% din actiunile companiei de asigurari Asirom Bucuresti cu 47 de milioane de euro si urmeaza sa preia un alt pachet de 20% din titluri de la omul de afaceri Ioan Niculae.

Cehii de la fondul de investitii PPF au ajuns sa detina 70,81% din actiunile companiei de asigurare ARDAF Cluj (ARDF) dupa ce au achizitionat un pachet de 56% din actiuni de la omul de afaceri Ovidiu Tender in schimbul a 35 milioane de euro si ulterior si-au majorat participatia cumparand direct din piata. Citeste mai mult aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO