ZF 24

O păstrăvărie din judeţul Prahova mizează pe afaceri de aproximativ 200.000 de euro anul acesta. „Vrem să creştem de cinci ori capacitatea de procesare a fabricii”

O păstrăvărie din judeţul Prahova mizează pe afaceri...

Autor: Roana Rotaru

29.12.2016, 12:27 2387

Păstrăvăria Doftana, din comuna prahoveană Valea Doftanei, care operează sub compania Ecotroutfish, mizează anul acesta pe o dublare a cifrei de afaceri, ajungând la aproape 200.000 de euro din producţia şi prelucrarea păstrăvului, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Cifra de afaceri s-a dublat în ultimul an. Primul şi cel mai important factor care a dus la creşterea cifrei de afaceri a fost calitatea produselor şi faptul ca le-am promovat prin mai multe pieţe de desfacere. La unul din târgurile la care am participat ne-au găsit reprezentanţii Carrefour Băneasa cu care colaboram şi de unde ne vin foarte mulţi clienţi”, a declarat pentru ZF Laura Boncu, principalul acţionar al companiei.

Ecotroutfish deţine o fermă de creştere a păstravului ce se întinde pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi de luciu de apă, în care cresc într-un lot, adică în 2-3 ani, în jur de 100 de tone de peşte.

„Vindem şi prelucrăm în jur de două tone de păstrăv pe lună. Jumătate din cantitate vindem sub formă de peşte viu, iar cealaltă jumătate sub formă de preparte din păstrăv, precum păstrăv afumat în cobza de brad, zacusca de păstrăv, cârnaţi de păstrăv dar şi alte preparate din peşte”, a spus Laura Boncu.

Ecotroutfish îşi valorifică producţiile prin magazinul propriu din oraşul Câmpina, în Carrefour Băneasa, în reţeaua de magazine naturiste Naturalia, în cadrul târgurilor alimentare, dar şi la export, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Exportăm în Germania, dar nu foarte mult, undeva la 5% din cifra de afaceri, pentru că nu facem faţă cererii din România. O să încercăm de la anul să extindem exportul”, a spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO