ZF 24

O nouă pistă la Cluj de 30 mil. euro, un „terminal intermodal“ în proiect la Timişoara şi o parcare în plan la Otopeni

O nouă pistă la Cluj de 30 mil. euro, un „terminal...

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2013, 00:08 564
Aeroporturile din România au nevoie de investiţii de 200-300 mil. euro în infra­struc­tu­ră în următorul de­ce­niu, po­trivit Asociaţiei Aero­por­turilor din România (AAR). Până acum doar aeroportul din Cluj are în des­fă­şu­rare o investiţie într-o nouă pistă, în timp ce aero­portul din Timişoara are în plan realizarea unui terminal intermodal de 112 mil. euro.
 
Ieri, a avut loc cea de a 21 adunare a şefilor aeroporturilor din ţară, dar şi a altor specialişti în aviaţie, în cadrul unui eveni­ment organizat de AAR.
 
Al doilea  aeroport din ţară ca mărime, cel din Cluj-Napoca, care a avut circa 466.000 pasageri în primul semestru din acest an, este şi singurul ae­ro­port care va avea o nouă pistă în octombrie, în urma unei in­vestiţii de 30-40 mil. euro reali­zate din banii Consi­liului Judeţean.
 
„Este prima pistă care se face după Revoluţie în România“, a spus pentru ZF David Ciceo, directorul general al aeroportului din Cluj-Napoca şi preşedintele AAR. Pista va avea 3.500 de metri, în prima etapă urmând să fie dezvoltată pe o lungime de 2.100 de metri. Trei companii aeriene operează în prezent de pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO