ZF 24

O familie din Baia Mare face 50 mil. euro din preparate din carne fără să treacă prin supermarketuri. "Banii se câştigă greu, nu-i pot împărţi la nimeni. Trebuie să rămâi cu tot."

Autor: Roana Rotaru

31.05.2017, 00:07 20205

Familia Lazăr din Baia Mare, care pro­­duce în sistem integrat pre­pa­rate din carne marca Ferma Zoo­tehnică, a ajuns la vânzări totale de 50 mil. euro anul trecut, la 23 de ani de la înfiinţare.

„Am încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 50 milioane de euro la ni­ve­lul gru­pului, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, datorită creşterii efec­­­ti­vului de animale“, a declarat pen­tru ZF Florin Lăzăr, directorul general al com­paniei Ferma Zooteh­ni­că, socie­ta­te care are o contribuţie de peste 60% la formarea cifrei de afaceri a grupului. Producătorul maramureşean lu­crea­­ză circa 700 de hectare de teren şi de­ţi­ne un efectiv de 2.000 de vaci, 5.000-7.000 de porci pe serie şi 1.000 de oi, animale care sunt sacrificate în aba­to­rul propriu. Materia prima rezultată este prelucrată în propriile unităţi de pro­cesare a cărnii, iar vânzarea prepa­ra­telor din carne se face prin propriile ma­gazine, sărind supermarketurile.

„Avem 25 de magazine în Baia Mare şi în împrejurimi, practic pe o rază de 100 de kilometri de la punctul de lucru, iar în următoarele 2-3 luni vrem să mai deschidem un minimar­ket în oraşul Şomcuta Mare situat la 30 de kilometri de Baia Mare“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO