ZF 24

Nuntă în familia regală: Nepotul Regelui Mihai se va căsători cu o româncă de 29 de ani, fosta iubită a fiului lui Vasile Blaga

Nuntă în familia regală: Nepotul Regelui Mihai se va...

Autor: Departamentul Cultură Life

21.08.2017, 11:01 3778

Nepotul Regelui Mihai a cerut-o în căsătorie pe Alina Maria Binder, în urmă cu o lună, în timpul vacanţei petrecute împreună în Cornwall. Inelul de logodna este datat 29 iulie 2017, a dezvăluit Nicolae Medforth-Mills pentru postul naţional de televiziune.

”Alina este o persoană foarte specială pentru mine şi îmi doresc ca împreună să păşim într-un nou şi asumat capitol al vieţii noastre... De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moştenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună”, a declarat Nicholas Medforth-Mills.

”Am cerut acordul părinţilor domnişoarei Binder, aceştia dându-ne încuvinţarea şi bucurându-se alături de noi. De asemenea, am împărtăşit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai şi familiei. Suntem încântaţi că am primit binecuvântările şi mesajele Lor de felicitare”, a mai spus Nicholas Roumanie Medforth-Mills.

Nunta va avea loc în vara anului 2018.

Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile.

În august 2015, Regele Mihai a decis retragerea titlului principelui Nicolae. „Aceasta nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment.” – a explicat, la vremea respectivă, consilierul personal al familiei regale, Ion Luca Vlad.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare pe 1 august 2015.

În comunicat se specifica faptul că "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

Alina Binder este fosta iubită a lui Sebastian Blaga, fiul lui Vasile Blaga, fostul copreşedinte al PNL. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO