ZF 24

Numărul clauzelor de decontare directă vândute de asigurătorii RCA a ajuns la 205.330 în 2019

Numărul clauzelor de decontare directă vândute de...

Autor: Mircea Nica

13.04.2020, 19:40 97

♦ Decontarea directă a poliţei RCA le permite şoferilor păgubiţi să solicite plata despăgubirii propriului asigurător RCA.

Societăţile de asigurări auto obligatorii (RCA) au înregistrat la finalul anului 2019 un număr de 205.330 de clauze de decontare directă, care este echivalentul unei valori de 20,2 mil. lei, potrivit informaţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din 2019. Astfel, se ajunge la o primă medie anualizată de 110 lei.

Decontarea directă a poliţei RCA le permite şoferilor păgubiţi să solicite plata despăgubirii propriului asigurător RCA şi nu asigurătorului şoferului care a provocat dauna. Prin urmare, asigurătorul care a plătit dauna îşi recuperează apoi prejudiciul de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat. Posibilitatea de a achiziţiona o poliţă RCA cu decontare directă este permisă din luna iulie a anului 2017, aceasta fiind prevăzută în legea RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO