ZF 24

Noyer, BCE: Bancile au reinceput sa isi asume riscuri excesive

26.10.2009, 11:21 19

Christian Noyer, membru in Consiliul de conducere al BanciiCentrale Europene, a atentionat ca bancile continua sa isi asumeaceleasi riscuri care au condus la criza financiara si a spus caacestea ar trebui mai degraba sa isi pastreze lichiditatile decatsa le ofere bancherilor si investitorilor, informeaza Reuters.

Comentariile acestuia vin pe fondul reformelor pregatite lanivel global pentru reducerea riscurilor pe care bancile le pottransfera sistemului financiar.

Noyer a declarat ca profiturile impresionante ale bancilor,anuntate in ultimele saptamani, sunt de fapt rezultatul politicilorpublice de combatere a crizei si nu ar trebui interpretate drept orevenire a sectorului bancar.

"Exista semne ca o parte din institutiile financiare aureinceput sa isi asume riscuri asemanatoare celor care au condus laaceasta criza", a spus Noyer la o conferinta financiara dinSingapore, indicand ca pachetele salariale ale bancherilor aureaparut, acestea nefiind conforme cu performantele bancilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO