ZF 24

Noul an şcolar a început luni şi va fi mai lung cu patru zile decât în anii precedenţi

Noul an şcolar a început luni şi va fi mai lung cu patru zile decât în anii precedenţi
13.09.2010, 09:44 22

Noul an şcolar care a început, luni, va avea 36 de săptămâni decursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, cu patru mai multe decâtîn anii şcolari precedenţi, elevii urmând să încheie cursurile în17 iunie 2011, scrie Mediafax.

Peste 3,2 milioane de elevi şi preşcolari încep cursurileluni.
Potrivit structurii noului an şcolar afişată pe site-ulMinisterului Educaţiei, elevii încep cursurile în 13 septembrie2010 şi le încheie vineri, 17 iunie 2011, nefiind făcută niciomenţiune privind terminarea cursurilor mai devreme pentru eleviiclaselor a VIII-a, a XII-a şi, respectiv, a XIII-a.
Finalizarea cursurilor mai devreme este însă anunţată înmetodologia de organizare a examenului naţional şi a celui debacalaureat. Astfel, potrivit metodologiei, elevii claselor aVIII-a vor finaliza cursurile cu o săptămână mai devreme de 17iunie, respectiv în 10 iunie, iar liceenii din clasele a XII-a şi,respectiv, a XIII-a vor termina cursurile în 27 mai.
Anul şcolar se va încheia pe 31 august 2011 şi va fi structurat pedouă semestre. Citiţi mai mult despre noul an şcolar pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO