Profesii

Northern Rock isi consiliaza online angajatii disponibilizati

Northern Rock isi consiliaza online angajatii disponibilizati
08.09.2008, 15:05 14

Angajatii care au fost concediati de catre banca britanica Northern Rock, din cauza problemelor financiare grave cu care se confrunta aceasta in ultima perioada, isi pot gasi de lucru prin intermediul unui site special creat, scrie cotidianul britanic The Guardian.
Fiecare lucrator disponibilizat poate accesa un site creat special pentru fostii angajati ai bancii, care contine o oferta de locuri de munca in zona de nord-est a Regatului Unit. Aplicatia a devenit operationala din momentul in care s-a dat startul concedierilor. Chiar daca nu se stie numarul persoanelor disponibilizate pana in acum, institutia de credit anunta in primavara ca, pana in 2011, circa 2.000 de angajati isi vor pierde jobul.
Pe langa site-ul de recrutare, angajatii disponibilizati pot beneficia de consultanta telefonica de la persoane specializate in recrutare, ce pot prezenta oportunitatile existente de angajare.
Mai mult, profilul fiecarei persoane concediate va fi analizat pentru a vedea ce joburi s-ar potrivi mai bine cu abilitatile fiecarui angajat. "Prioritatea noastra este ca fiecare angajat care a fost afectat de reducerea de personal sa poata sa-si gaseasca un loc de munca in regiunea de nord-est, cat mai apropiat de ceea ce-si doreste. Sunt convins ca majoritatea muncitorilor disponibilizati dispun de calitatile necesare pentru a-si gasi job in regiune", spune Alan Clarke, chief executiv si presedinte al agentiei de dezvoltare One NorthEast, care a fost selectata de catre banca pentru a-i sprijini si consilia pe angajatii disponibilizati.
Pentru ajutorarea persoanelor concediate de institutia de credit a fost creata o entitate, The Northern Rock Response Group, care cuprinde atat reprezentanti ai autoritatilor locale, cat si specialisti in recrutare.
Institutia britanica de credit a fost nationalizata in luna februarie dupa retrageri masive de lichiditati. Chiar si asa banca a inregistrat in primele sase luni ale lui 2008 pierderi in valoare de 592 de milioane de lire sterline (747,5 milioane de euro).
Pierderile au fost cauzate de numarul mare de restante la creditele oferite si de faptul ca banca a achitat o mare parte din datoriile sale catre Banca Angliei.
In acest context, reprezentantii bancii au precizat ca printre masurile adoptate pentru reducerea pierderilor este si reducerea cu o treime a numarului de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO