ZF 24

Nokia semneaza saptamana viitoare contractul pentru investitia de la Cluj

23.03.2007, 15:57 14

Contractul de asociere privind inceperea investitiei Nokia in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj, va fi semnat la inceputul saptamanii viitoare la Bucuresti, a anuntat, astazi, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.

Nicoara a fost mandatat, vineri, de consilierii judeteni sa poarte negocierile finale cu compania finlandeza Nokia.

"Speram ca la inceputul saptamanii viitoare sa se semneze contractul, daca ultimele negocieri le vom termina in acest week-end", a declarat Nicoara intr-o conferinta de presa.

Potrivit sursei citate, investitia este estimata la 200 de milioane de euro si va crea 15.000 de locuri de munca in urmatorii cinci ani, reprezentand "colacul de salvare pentru viitoarea dezvoltare a zonei de nord-est a judetului Cluj".

Presedintele Consiliului Judetean Cluj sustine ca pentru introducerea utilitatilor pe terenul de 159 de hectare a Parcului Industrial de la Jucu este nevoie de o suma de 33 de milioane de euro, din care 10 milioane ar fi contributia autoritatilor judetene si locale, restul urmand sa fie acoperit din fonduri guvernamentale.

"Totalul investitiei in terenul pe care Guvernul Romaniei ni l-a alocat pentru acest proiect va fi la 33 de milioane de euro. Eu sper ca si Primaria Cluj-Napoca sa vina alaturi de noi in acest proiect sa ne ajute la finantare, si chiar si Primaria Jucu", a subliniat Marius Nicoara.

Potrivit unei informari a Consiliului Judetean Cluj, Nokia va primi 90 de hectare, cu titlu gratuit, din cele 159 ale Parcului Industrial Tetarom III. Pe aceasta locatie vor veni si furnizorii cei mai importanti ai companiei, impreuna cu care vor forma "Nokia Village".

Pentru derularea proiectului, Nokia va infiinta o societate comerciala care va avea sediul in judetul Cluj.

Potrivit unor surse din administrata locala, contractul de asociere in participatiunie intre judetul Cluj, SC Tetarom SA si Nokia va fi semnat luni la sediul Guvernului.Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO