ZF 24

Noi restricţii în Braşov: Masca devine obligatorie în jurul şcolilor

Noi restricţii în Braşov: Masca devine obligatorie în...

Autor: Cosmin Pirv

07.10.2020, 13:23 472

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul tuturor şcolilor din judeţ. De asemenea, unităţile de învăţământ din 3 localităţi vor funcţiona în scenariul roşu.

CJSU Braşov a decis, miercuri, funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor cu incidenţa cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, în judeţ există trei asemenea localităţi: Drăguş (incidenţă cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidenţă cumulata 3,22) şi Prejmer (incidenţă cumulată 3,22), a anunţat Prefectuira judeţului.

O altă decizie adoptată prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o raza de 100 de metri în jurul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov.

„Decalarea orelor de început şi sfârşit ale activităţii la nivelul instituţiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf, obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către asociaţiile de proprietari, obligativitatea ca autorităţile locale să efectueze lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare”, sunt alte măsuri luate de CJSU Braşov.

De asemenea, autorităţile anunţă intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de purtare a măştii, igiena mâinilor şi distanţare fizică în locurile aglomerate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO