ZF 24

Nissan lanseaza primul automobil de serie pe baterii - Galerie FOTO

Nissan lanseaza primul automobil de serie pe baterii
02.08.2009, 13:54 65

Nissan va demara in acest an comercializarea modelului Leaf, primul sau model electric, pe pietele din Statele Unite si Japonia, productia acestuia urmand sa creasca pana la 200.000 de unitati anual pana in 2012.Nissan Leaf poate atinge o viteza masina de peste 140 km/h si are o autonomie de peste 160 km.

Prezentarea noului model a fost facuta la sediul companiei nipone din Yokohama, chiar de Carlos Ghosn, unul dintre cei mai puternici oameni din industria auto mondiala.In afara de Renault si Nissan, care au anuntat inca de anul trecut lansarea in 2010 in Europa a unor modele electrice si Toyota si Volkswagen si-au anuntat intentia de a lansa automobile electrice in anii urmatori.

Potrivit oficialilor Nissan, fara a lua in calcul bateria de tip Li-Ion (acelasi tip ca cel care se regaseste in majoritatea telefoanelor mobile si laptopurilor), costul masinii ar fi comparabil cu unul cu motor pe benzina de dimensiuni similare, adica de aproximativ 15-20.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO