ZF 24

Nissan Land Glider, masina electrica alimentata "wireless", a fost prezentata la salonul de la Tokyo - galerie FOTO

Nissan Land Glider, masina electrica alimentata "wireless", a fost prezentata la salonul de la Tokyo
21.10.2009, 11:45 32

In cadrul primei zile a Salonului Auto de la Tokyo, CarlosGhosn, CEO-ul Nissan a prezentat cel mai nou concept alconstructorului nipon - un automobil de oras electric denumit LandGlider.

La fel ca si conceptul Volkswagen One Liter prezentat la Frankfurt,si Land Glider este un automobil cu doua locuri dispuse unul inspatele celuilalt.

Modelul Nissan este propulsat de doua motoare electrice, amplasatein partea din spate a masinii, alimentate de baterii pozitionatesub podea.
In plus, incarcarea bateriilor este rapida si foarte simpladeoarece Land Glider dispune de un sistem de incarcare "wireless",fara contact.

Astfel, clientii modelului Land Glider nu vor avea de-a face cuprize si cabluri - doar vor parca masina in spatiul specialproiectat pentru incarcarea bateriilor.
Noul model Nissan va fi disponibil in showroomuri, potrivit luiCarlos Ghson "in viitorul nu foarte indepartat", ceea ce inseamnaca la mijlocul sau in a doua parte a deceniului urmator sa-l vedemmacar in Europa de Vest, daca nu si in Romania.

Cititi mai mult despre Nissan Land Glider pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO