ZF 24

Nicuşor Dan, preşedintele USR: Propunerea USR pentru premier este Dacian Cioloş. Nu dorim să ne impunem oamenii în ministere, primul ministru să formeze guvernul cu persoanele pe care le consideră competente. VIDEO

03.12.2016, 15:29 1742

Propunerea USR pentru premier este Dacian Cioloş, pentru că deja are experienţa unui an de guvernare. Nicuşor Dan, preşedintele USR, susţine că nu va dori să impună vreun ministru sau să se lupte pentru vreun minister. El îl susţine pe actualul premier, Dacian Cioloş, şi vrea să lase la latitudinea acestuia formarea guvernului. 

”Unul dintre lucrurile pe care le dorim este eliminarea suprapunerilor dintre ministerele şi departamentele care au aceleaşi competenţe. Ar fi foarte util ca banii să fie puşi împreună cu fondurile europene şi să fie un singur mecanism de alocare, a delcarat Nicuşor Dan, preşedintele USR, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Nicuşor Dan a apărat acerb ceea ce a făcut guvernul Cioloş în perioada de mandat. El a infirmat ipoteza unei alianţe cu PNL. Preşedintele USR susţine că nu va impune niciun om la guvernare şi nu va cere niciun minister, ci va lăsa la latitudinea premierului să aleagă persoanele cele mai potrivite pentru funcţiile din ministere. 

”Nu vom face o alianţă cu PNL-ul, nici înainte, nici după alegeri. O să lăsăm la latidunea primului ministru să aleagă persoanele cele mai potrivite. O să negociem cu premierul exclusiv programul de guvernare. Logica de partid spune că noi vrem să ne punem oamenii la guvernare”, a spus el.

”Din păcate, România este în criză, iar oamenii competenţi nu se înscriu în partide. În situaţia în care cea mai competentă persoană pe domeniul educaţiei este domnul Mircea Dumitru, ar fi absurd să îi cerem să se înscrie într-un partid pentru a fi ministru. Noi, în ipoteza în care vom susţine guvernul Cioloş, nu vrem să cerem să se numească oameni în guvern. Dacă premierul va dori ca cea mai bună persoană pentru un domeniu este de la USR, atunci cu siguranţă o vom susţine”, a adăugat Nicuşor Dan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO