ZF 24

Neamţul Nikolai Beckers impune o echipă comună completă de conducere la Cosmote şi Romtelecom

Neamţul Nikolai Beckers impune o echipă comună...

Autor: Adrian Seceleanu

24.09.2013, 17:31 1369

Consiliul de Administraţie al Romtelecom a aprobat marţi noi schimbări în echipa de top management al companiei, prin care operatorul de telefonie fixă şi compania soră Cosmote vor avea pentru prima oară o echipă comună completă de conducere, au declarat pentru ZF surse de pe piaţă.

Pe lângă numirea lui Ovidiu Ghiman în funcţia de director comercial business pe ambele companii şi a lui Mathias Hanel pe funcţia de director comercial rezidenţial, despre care ZF a scris în ediţia de săptămâna trecută, acţionarii au selectat pentru domeniile în care acest lucru nu fusese făcut deja câte un singur manager care să coordoneze ambele companii.

Managerii selectaţi sunt: Anca Georgescu - HR, Bob Konstantinidis - tehnic, Anastasios Tzoulas - financiar şi Timos Tsokanis - IT.

Cosmote şi Romtelecom au confirmat în urmă cu câteva minute informaţiile publicate de ZF.

“Romtelecom şi Cosmote România anunţă următoarele numiri comune, începând cu 1 octombrie 2013, ca urmare a efortului celor două companii de a-şi îmbunătăţi colaborarea şi ariile de sinergie:

* Mathias Hanel - director executiv comercial - segment rezidenţial România;

* Ovidiu Ghiman - director executiv  comercial - segment business România

* Bob Konstantinidis - director executiv operaţiuni şi tehnologie România

* Anca Georgescu - Aladgem - director executiv resurse umane România

* Anastasios Tzoulas - director executiv financiar România

* Timos Tsokanis - director executiv tehnologia informaţiei România”

„Aceste numiri sunt în concordanţă cu obiectivul nostru de a avea o abordare unitară, coerentă pentru cele două companii. Astfel, se creează premisele pentru o organizaţie puternică şi eficientă, care va aduce un plus de valoare clienţilor noştri. Sunt convins că ne aflăm pe traiectoria corespunzătoare pentru a construi un lider (…) pe piaţa IT&C şi un loc de muncă stabil pentru angajaţii noştri, îndeplinind totodată obiectivele acţionarilor”, a declarat Nikolai Beckers, CEO al Romtelecom şi Cosmote România.

Operatorii au anunţat că o parte dintre managerii care au pierdut cursa de a coordona activitatea ambelor companii vor părăsi grupul: Mihai Tudor (director comercial business al Romtelecom), Liliana Dănăilă (directorul HR al Cosmote).

Pe de altă parte, alţi manageri care se află în aceeaşi situaţie vor rămâne în grup dar fi în subordinea “câştigătorilor”. Unul dintre ei este Konstantinos Apostolou, actualul Director al Diviziei Financiare a Cosmote România, care a fost numit Financial Integration Director, raportând către Directorul Executiv Financiar România şi va superviza integrarea financiară operaţională a celor două companii. De asemenea, Konstantinos Petsas, actualul Director al Diviziei Tehnologia Informaţiei al Cosmote România, va continua să sprijine eforturile de dezvoltare în zona de IT, conducând procesele de transformare pentru îmbunătăţirea performanţei în acest domeniu şi raportând către Directorul Executiv Tehnologia Informaţiei România.

Pe de altă parte, Lampros Iskos, actualul Director al Diviziei Tehnice a Cosmote România, va pleca în grupul Deutsche Telekom, în rolul de Director de Tehnologie pentru T-Mobile Olanda, supervizând funcţiunile de Tehnologie şi IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO