ZF 24

Neacsu, BCR AM: CNVM trebuie sa modifice mai repede regulamentul fondurilor

08.10.2008, 17:56 12

Dragos Neacsu, presedintele societatii de administrare a investitiilor BCR Asset Management si membru in Consiliul Director al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF) spune ca exista riscul ca investitorii sa faca mai multe retrageri din fondurile mutuale decat subscrieri in aceste zile si solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa grabeasca procesul de modificare a Regulamentului 15 din 2004 care reglementeaza piata fondurilor de investitii.


„Este un scenariu plauzibil ca investitorii sa faca retrageri „emotionale” in aceste zile. n aceste momente este cu atat mai necesara o reactie din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare de a finaliza procesul de modificare a Regulamentului 15 din 2004. Se discuta pe marginea regulamentului de aproape doi ani si Comisia nu a luat inca o decizie, iar legislatia existenta in formula actuala incurajeaza iesirile speculative din fonduri”, a spus Dragos Neacsu, presedintele societatii BCR Asset Management, liderul administratorilor de fonduri cu active in administrare de peste 300 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO