ZF 24

Navele comerciale ar putea utiliza din nou forta curentilor de aer

21.01.2008, 12:09 13

Prima nava comerciala care va folosi puterea curentilor de aer cu ajutorul unui "zmeu" de mari dimensiuni va porni marti pe ruta Bremen-Venezuela, iar inventatorul metodei, Stephan Wrage, afirma ca sistemul reduce cu 20%, respectiv 1.600 dolari, costurile zilnice cu combustibilul, transmite Reuters.

Cresterea pretului la petrol peste nivelul de 90 de dolari pe baril si intensificarea presiunilor pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon au determinat concentrarea eforturilor oamenilor din industria maritima, ceea ce a condus la redescoperirea puterii corabiilor cu panze si a incetinirii vitezei navelor.

"Vrem sa demonstram ca protejeaza mediul. Noi suntem motivati de demonstrarea faptului ca ecologia si economia nu sunt in contradictie", a afirmat Wrage.

Vasul "MS Beluga SkySails", care cantareste 10.000 de tone, va utiliza un zmeu ghidat printr-un calculator, combinand astfel tehnologia moderna cu informatiile vechi de sute de ani.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO