ZF 24

Muhtar Kent, şeful gigantului Coca-Cola: Ne-am desfăcut bagajele în anul 1991 şi nu suntem turişti pe termen scurt

Muhtar Kent, CEO şi preşedinte al Coca-Cola Company: Toată lumea are nevoie de creştere: ţările, afacerile şi indivizii

Muhtar Kent, CEO şi preşedinte al Coca-Cola Company: Toată lumea are nevoie de creştere: ţările, afacerile şi indivizii

Autor: Ioana David

31.10.2013, 00:08 111

Inaugurarea unei investiţii de 22 mil. euro într-o nouă linie de îmbuteliere la fabrica de la Ploieşti l-a adus în România pe Muhtar Kent, CEO al Coca-Cola Company, cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume.

Kent, care conduce un gigant cu afaceri de 48 mld. dolari şi 160.000 de angajaţi, a venit pentru a transmite mesajul că România devine un hub regional pen­tru grup, unul dintre brandurile produse aici urmând să ia calea exportului şi să ajungă în şase state din regiune.

Şeful Coca-Cola şi-a început scurtul discurs spunând că este o „plăcere personală“ să fie în România, după ce în urmă cu 20 de ani răspunsese propu­nerii directorului unei fabrici de băuturi răcoritoare pentru a veni să investească.

Managerul în vârstă de 61 de ani pusese pentru prima dată piciorul în România în 1991, pe vremea când era director pe Europa Centrală şi de Est al companiei, şi a decis ca producătorul să înceapă activitatea şi să construiască prima fabrică.

„În 1991 am început cu Ion Stamanichi care este astăzi aici. (..) De atunci am investit 525 de milioane de euro şi am creat 2.000 de locuri de muncă. Pentru fiecare loc de muncă creat, alte 11 joburi au fost create în supply chain“, a adăugat Kent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO