ZF 24

MJ a respins proiectul AVAS de modificare a legislatiei in domeniul privatizarii

23.01.2007, 15:46 18

Ministerul Justitiei (MJ) a respins proiectul elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de modificare a legislatiei in domeniul privatizarii, a declarat, astazi, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Ministerul Justitiei s-a opus proiectului de Ordonanta de Guvern realizat de AVAS prin care institutia putea beneficia de o perioada de sase luni pentru a privatiza actiunile detinute la unele companii aflate in insolventa, a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa.
Potrivit datelor AVAS, peste 80% dintre firmele cu capital majoritar de stat din portofoliul instuitutiei nu sunt atractive pentru investitori, iar 90% dintre companii indeplinesc conditiile pentru a intra in insolventa.

O alta disputa intre AVAS si MJ vizeaza vanzarea de actiuni reprezentand 8% din capitalul Petrom catre salariati, la acelasi pret cu cel incasat la privatizare.

Atanasiu a anuntat, astazi, ca institutia pe care o conduce va initia procedurile de vanzare a titlurilor doar dupa ce MJ si sindicatul companiei vor avea o pozitie comuna referitoare la tranzactie. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO