ZF 24

Miza financiară a manualelor pentru clasele I şi a II-a: aproape 7 milioane de euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Corina Mirea, Andrei Cîrchelan

16.09.2014, 15:10 346

Ministerul Educaţiei este dispus să plătească maximum 7 milioane de euro în următorii patru ani pentru a schimba manualele elevilor de clasa I şi clasa a II-a, potrivit anun­ţului de participare la licitaţia de achiziţie a materialelor didactice, organizată de instituţie în primăvara acestui an.

Iniţiativa vine ca urmare a deciziei ministrului Remus Pricopie, numit la conducerea educaţiei la finalul lui 2012, de a moderniza sistemul de învăţământ românesc, actualizând manualele şi adăugând, pe lângă varianta tipărită a acestora, şi una digitală.

Astfel, cei aproximativ 340.000 de elevi care vor intra anul acesta în clasa I şi clasa a II-a (susţin reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei), urmează să înveţe după manuale noi, însă cu întârziere, dat fiind faptul că licitaţia în urma căreia au fost declarate câştigătoare firmele Siveco şi CD Press a fost contestată, iar ministerul trebuie să reevalueze ofertele şi să anunţe, din nou, câştigătorii.

În tot acest timp, învăţătorii vor fi nevoiţi să predea la clase de pe fişe de studiu, întrucât noile pachete educaţionale (manual printat şi manual digital) încă nu au un „fabricant“.

Deşi numărul elevilor care vor intra în clasa I şi clasa a II-a nu depăşeşte 400.000 de copii, în anunţul de participare la licitaţie instituţia a stabilit un plafon maxim de aproape 1,4 milioane de manuale care urmează să fie achiziţionate în termen de patru ani de la semnarea contractului cu editurile, pentru un cost de peste 30 de milioane de lei (adică aproape 7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO