ZF 24

Mişcare surpriză: Gigantul danez Maersk se va rupe în două unităţi diferite

Mişcare surpriză: Gigantul danez Maersk se va rupe în...

Autor: Departamentul Economic

22.09.2016, 12:59 213

Maerks Line, cea mai mare divizie a companiei şi cel mai mare operator de containere în termeni de capacitate, va dezvolta o nouă divizie de Transport şi Logistică, în timp ce activităţile petroliere ale companiei vor fi transferate către o nouă divizie de energie.

Maersk a uimit investitorii în iunie când fostul CEO Nils Andersen a cerut înlocuitorului său, Soren Skou, să analizeze posibilitatea divizării grupului, precum şi eventualitatea listării sau vânzării unor divizii. Skou, care anterior se ocupase de divizia de transporturi a companiei, a primit sarcina de a evalua profitabilitatea divizării companiei.

Industira containerelor a avut de suferit odată cu scăderea tarifelor şi creşterea transporturilor maritime, care a scăzut masiv preţurile la rate care abia acoperă costurile combustibililor. Maersk a fost afectată şi de ultimii doi ani de preţuri scăzute ale barilului de petrol, care au afectat divizia de energie a companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO