ZF 24

Mircea Titus Dobre, Ministrul Turismului: Încercăm reducerea TVA la 9% pentru agenţiile de turism

Mircea Titus Dobre, Ministrul Turismului: Încercăm...

Autor: Simona Tatu

31.03.2017, 15:03 101

Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, a spus într-un eveniment al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) cã vrea sa reduca TVA-ul pentru agentiile de turism la 9%.

"Luni vom inainta documentatia la Ministerul de Finante, apoi va fi trimisa catre Comisia Europeana, de unde va trebuie sa asteptam un raspuns", a spus Ministrul turismului.

in Romania, TVA-ul este diferentiat: 5% pentru constructii, 9% pentru hoteluri si restaurante si 19%. In acest moment, agentiile de turism nu se incadreaza in categoria a doua.

Ministrul a explicat ca nu stie cand se va finaliza aceasta operatiune si ca odata cu aceasta reducere de TVA va duce la reducerea preturilor vacantelor.

"Cred ca reducerea de TVA va duce la scaderea preturilor. Fiecare ar trebui sa aiba in oferte preturile plus TVA, nu trebuie ca TVA-ul sa fie inclus in preturile respective cand se vor face ofertele", a mai spus ministrul turismului, Mircea Titus Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO