ZF 24

Minulescu, Macromex: O companie care nu are momente grele trebuie sa si le doreasca

Minulescu, Macromex: O companie care nu are momente grele trebuie sa si le doreasca
03.10.2007, 13:24 173

Cu doua mii de dolari imprumutati de la prieteni acum 14 ani, intr-o perioada cand creditele bancare erau aproape inaccesibile, Dan Minulescu a inceput o afacere care azi valoreaza, dupa propriile lui estimari, aproape 100 de milioane de euro - Macromex, cel mai mare importator si distribuitor de alimente congelate din tara, scrie Business Magazin.

Domeniul a fost absolut o conjunctura. Un context. Nu a existat nicio strategie, spune Dan Minulescu (40 de ani) despre compania pe care a creat-o. A intrat in industria distributiei de produse alimentare refrigerate si congelate dintr-o intamplare, la un an dupa ce a terminat Facultatea de Automatica a Politehnicii din Bucuresti.

Singura experienta de pana atunci era aceea de ghid turistic, dupa ce timp de cinci ani le-a aratat turistilor straini Romania ca angajat al Oficiului National de Turism. Iar prima afacere a lui Minulescu a fost agentia de turism Dani Tour, infiintata in 1992, la care a renuntat un an mai tarziu.

A fost momentul cand a fondat Macromex si a inceput o activitate de mic angrosist, axata in principal pe comertul cu carne de pasare. A inceput singur, cu 2.000 de dolari imprumutati de la doi prieteni, iar cinci ani mai tarziu a intrat in afacere si sora sa. De ce a avut nevoie de un partener?

"A fost prima si singura data cand am pus la indoiala viabilitatea proiectului pe care il aveam. Am trecut printr-o perioada extrem de grea care s-a terminat undeva prin 2001-2002. Am pierdut bani multi, pe care nu-i aveam", spune omul de afaceri bucurestean, referindu-se la urmarile deprecierii leului din 1999.

Recunoaste ca atunci i-a trecut prin cap ideea de a renunta la business, dar s-a incapatanat sa continue si sa vada lucrurile pe termen lung. "O companie care nu are momente grele trebuie sa le doreasca, pentru ca invata foarte mult din ele", sustine Minulescu.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO