ZF 24

Ministrul Mediului va cere suspendarea limitata a aplicarii ordonantei de triplare a taxei auto

15.01.2009, 17:26 12

Noul ministru al Mediului si Dezvoltarii Durabile, Nicolae Nemirschi, a sustinut ca este un adept declarat ca Romania sa nu devina un cimitir de masini, lucru care va genera o problema pe termen mediu daca se iau in calcul casarea masinilor si alte dezavantaje legate de sanatate.

Totusi, Nemirschi a spus ca va propune Guvernului o suspendare limitata a aplicarii ordonantei din decembrie care prevede triplarea taxei auto si demararea unor proceduri care sa se alinieze la Uniunea Europeana si care sa respecte principiul european "poluatorul plateste".

Acest lucru inseamna ca se va reveni pe termen limitat la ordonanta de la 1 iulie, adica la valorile valabile inainte de triplarea taxei, dupa cum a mai spus ministrul.

"Problema taxei auto este o falsa problema a ministerului mediului. De fapt, aceasta problema tine si de reprezentantii ministerelor Finantelor, Economiei si Transporturilor. Problema mediului este sa faca o lege in concordanta cu ce intelege Europa prin taxa de poluare", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO