ZF 24

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan: De ce să mă tem de remaniere? Nu văd niciun motiv serios

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan: De ce să mă tem...

Autor: Cătălina Mănoiu

28.03.2017, 14:01 110

„De ce (să mă tem de o remaniere-n.r.)? Nu. Eu nu identific un motiv serios în legătură cu aceste zvonuri. Dacă vorbim despre declaraţia pe care am făcut-o cu ocazia lansării raportului de ţară, nu a fost o declaraţie, a fost un raport pe care l-am făcut pe marginea raportului de ţară în care am evaluat diverse scenarii şi am făcut acele afirmaţii că dacă în ultimă instanţă nu se vor confirma scenariile şi apare iminentă posibilitatea depăşirii din deficit, sigur că trebuie să fim pregătiţi să intervenim pe cheltuieli”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, dacă îşi simte „postul în pericol”.

Întrebat dacă s-a simţit presat de Liviu Dragnea să menţină anumite măsuri, Viorel Ştefan a răspuns: „Nu, sub nicio formă”.

Cât priveşte declaraţia lui Liviu Dragnea cu privire la afirmaţiile sale, Viorel Ştefan a declarat că liderul PSD „nu a fost prea fericit pentru că întrebările care s-au pus au extras din contextul declaraţiei” sale „o anumită nuanţă care nu asta a fost cea mai importantă”.

Liviu Dragnea a declarat recent că premierul Sorin Grindeanu trebuie să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, în legătură cu afirmaţiile acestuia privind tăierile de cheltuieli care, fiind făcute în luna martie, sunt cam „grăbite”.

Ministrul Finanţelor, social-democratul Viorel Ştefan, a declarat, în urmă cu o săptămână, că România va respecta ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, prevăzută în Tratatul de la Maastricht, iar, dacă deficitul va devia, atunci Guvernul este pregătit să reducă cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO