ZF 24

Ministerul Sanatatii propune comasarea spitalelor pentru reducerea costurilor

03.01.2010, 18:46 61

Spitalele se pot grupa prin comasare pe criterii teritoriale siin functie de distanta, de specificul serviciilor de sanatateacordate, in scopul utilizarii eficiente a resurselor materiale siumane pentru acordarea unor servicii medicale de calitate, potrivitunui proiect al Ministerului Sanatatii, informeaza Mediafax.

Ministerul Sanatatii (MS) supune dezbaterii publice, pana in 29ianuarie, un proiect de Ordonanata de Urgenta pentru modificarea sicompletarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniulsanatatii.

Astfel, proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificareaLegii 95/2006 prevede ca spitalele se pot grupa prin comasare pecriterii teritoriale si in functie de distanta, precum si infunctie de specificul serviciilor de sanatate acordate, in scopulutilizarii eficiente a resurselor materiale si umane pentruacordarea unor servicii medicale de calitate.

De asemenea, in functie de competente, spitalele pot ficlasificate pe categorii. Criteriile in functie de care se faceclasificarea se aproba prin ordin al ministrului Sanatatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO