ZF 24

Ministerul Sanatatii a trimis cereri pentru vaccin AH1N1 la patru producatori

30.10.2009, 22:02 16

Ministerul Sanatatii a trimis, vineri, cereri la patruproducatori agreati de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA)pentru un milion de doze de vaccin AH1N1, asteptand un raspuns panain 15 noiembrie, a declarat agentiei Mediafax secretarul de stat Adrian StreinuCercel.

Potrivit secretarului de stat in Ministerului Sanatatii, aceastacerere a fost facuta in contextul in care in Romania au aparut maimulte cazuri de gripa AH1N1 in multe unitati de invatamant dinIasi, Bucuresti, Cluj, Ploiesti si in alte orase ale tarii.

"In acest context epidemiologic, am hotarat ca, pentru a actionarapid si pentru a restrange cat mai mult numarul imbolnavirilor, artrebui sa incepem imunizarea impotriva gripei AH1N1. GuvernulRomaniei s-a bazat pe productia de vaccin a InstitutuluiCantacuzino si, in aceste conditii, nu a contractat achizitiavaccinului de la alti producatori", a precizat Adrian StreinuCercel. Cititi mai multe despre cum au reactionat autoritatile laamenintarea gripei porcine pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO