ZF 24

Ministerul Dezvoltarii a primit cereri de finantare de peste 630 milioane euro pentru infrastructura

18.12.2007, 16:14 25

Ministerul Dezvoltarii a primit ieri 50 de cereri de finantare pentru imbunatatirea infrastructurii de transport regional si local, din care 47, reprezentand proiecte de 630 de milioane de euro, sunt in proces de evaluare, a declarat ministrul de resort, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Din cele 47 de proiecte incluse in Axa 2 a Programului Operational Regional, noua sunt situate in regiunea Nord-Est. Regiunea Sud Est are opt proiecte, iar Sud Vest Oltenia 15.

Prin Axa 2 vor putea fi alocate Romaniei fonduri de pana la 800 de milioane de euro, pe o perioada de sapte ani.

Totodata, pentru Axa 6, destinata asistentei tehnice, ministerul a primit cinci cereri de finantare, in valoare de 24,18 milioane de lei.

La 21 decembrie, institutia va lansa subaxa cu privire la infrastructura in sanatate, iar la 15 ianuarie 2008 pe cea legata de infrastructura sociala, educatie si sprijinirea microintreprinderilor.

O alta axa care urmeaza sa fie lansata, in valoare de 1,3 miliarde de euro, vizeaza sprijinirea dezvoltarii oraselor mari. Ghidul solicitantului va fi lansat in ianuarie, iar cererile de finantare vor putea fi depuse incepand cu luna martie.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO