ZF 24

Ministerul Agriculturii vrea sa înregistreze 14 produse cu indicaţie geografică până în 2020, precum brânza de burduf de Bran sau telemeaua de Sibiu

Ministerul Agriculturii vrea sa înregistreze 14 produse...

Autor: Roana Rotaru

26.05.2017, 15:26 294

Până în 2020, ministerul Agriculturii vrea să înregistreze 14 produse cu indicaţie geografică, produse româneşti care vor fi recunoscute la nivelul UE. În acest sens, reprezentanţii Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au efectuat vizite de lucru în 20 de judeţe din ţară, pentu a găsi produse româneşti cu cu caracteristici speciale, cu tradiţie de producere şi cu o calitate superioară.   

„În urma acestor întâlniri au fost identificate o serie de produse cu potenţial de înregistrare pe schemele de calitate europene şi naţionale dintre care amintim: Telemea de Vaideeni, Telemea de Sibiu, Brânză de burduf de Bran, Gem de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salată tulceană cu icre de ştiucă, Virşli de Hunedoara, Pâine de Pecica, Salam de Nădlac, Salinate, Usturoi de Copălău, Ceapă de Pericei, Şuncă ardelenească, Varză de Toboliu, Bere nemţeană, Cobză cu păstrăv afumat de Valea Putnei etc”, se arată în comunicatul MADR.

În prezent România are înregistrate ca indicaţii geografice patru produse alimentare: Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu , Novac afumat din Ţara Bârsei şi  Telemea de Ibăneşti. Alte trei produse se află în analiză la Bruxelles pentru a primi această recunoaştere respectiv Cârnaţi de Pleşcoi, Scrumbia de Dunărea afumată şi Caşcavalul de Săveni.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO