LIVE: Videoconferinţa ZF Private Health - din marile centre economice, în fiecare judeţ. Cum dezvoltăm piaţa privată de sănătate la nivel naţional?
ZF 24

​Ministerul Agriculturii: Pepenii româneşti găsiţi la tarabele din pieţele agroalimentare vor fi etichetaţi corespunzător începând din această săptămână. Cum vor arăta etichetele

Producătorii locali de pepeni, din zonele legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa sau Giurgiu, vor trebui să eticheteze corespunzător cantitatea de pepeni livrată către pieţele agroalimentare, începând cu această săptămână. Astfel, eticheta va cuprinde informaţii privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării şi preţul cu amănuntul, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii.

Decizia a fost luat de către Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, cu scopul de a informa corect consumatorii şi a nu crea confuzii în rândul acestora.

„Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni şi a pepenilor româneşti se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltăii rurale nr.225/2017”, se arată într-un comunicat al Ministerul Agriculturii.

Eticheta trebuie să fie afişată obligatoriu la fiecare punct de comercializare a pepenilor româneşti verzi sau galbeni.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale susţine că se va asigura în permanenţă ca Ordinul să fie respectat, astfel încât consumatorii să fie corect informaţi asupra provenienţei fructelor şi legumelor din pieţele agroalimentare.

Verificările vor fi efectuate de către  inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, în conformitate cu prevederile Legii nr.145/2014, privind măsurile luate pentru reglementarea pieţei produselor din sectorul agricol şi ale Ordinului nr.225/2017. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.