ZF 24

Mihai Nichişoiu, Tradeville: Ce a fost mai greu a trecut pentru burse. Riscurile pentru S2/2020 sunt cele pe care le aveam pe listă şi la începutul anului

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

10.06.2020, 18:45 282

„Ce a fost mai greu, din punctul de vedere al capacităţii pieţei de a judeca în propriul fel riscurile legate de pandemie, cred că pare să fi trecut“, spune Mihai Nichişoiu, business stra­tegist la Tradeville, în emisiunea ZF Deschi­derea de Astăzi.

Bursele reacţionează pozitiv la redeschi­derea economiilor în contextul în care consumul îşi revine, iar acest lucru susţine rezultatele financiare ale companiilor, mai ales ale celor care au avut porţile închise pe timpul stării de urgenţă. De exemplu doar în luna mai indicele principal al Bursei româneşti s-a apreciat cu 9%. Peste ocean, Dow Jones a urcat cu 3%. Dar pe lângă pandemie, de unde ar mai putea apărea riscuri?

„În ceea ce priveşte riscurile pentru a doua jumătate a acestui an sunt cele pe care le aveam pe listă şi la începutul anului“, spune Mihai Nichişoiu în emisiunea zilnică a ZF în care sunt analizate tendinţele bursiere. Emisiunea poate fi urmărită zilnic de la 9:30 pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a ZF. „În primul rând, este vorba despre momentul electoral foarte important din Statele Unite, care se va consuma în această toamnă, în noiembrie pentru că cine câştigă alegerile prezidenţiale va cântări destul de greu, cel puţin pe termen scurt, pentru bursa americană dar şi peste tot în lume“, spune Mihai Nichişoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO