ZF 24

Mihai Ghyka face prima mutare de cand s-a intors in industria berii: pune numele Bergenbier si pe companie

Mihai Ghyka face prima mutare de cand s-a intors in industria berii: pune numele Bergenbier si pe companie
01.03.2010, 14:12 49

InBev Romania, unul dintre cei mai importanti producatori debere din Romania, devine de astazi BERGENBIER S.A., preluand astfelnumele celui mai popular brand din portofoliu si una dintre celemai vandute marci de bere din Romania, cu vanzari estimate de ZF injurul a 100 de milioane de euro.

Bergenbier, brandul principal al companiei, este prima marca dinportofoliu lansata pe piata locala si totodata motorul afacerii,reprezentand anual aproximativ jumatate din volumul si valoareavanzarilor firmei, potrivit datelor companiei.

"Oricare a fost numele entitatii juridice, suntem cunoscuti prinBergenbier, brandul creat in mai 1995, pe gustul si pe sufletulromanilor", declara Mihai Ghyka, presedintele BERGENBIER S.A.

Decizia schimbarii numelui companiei a fost luata in contextul incare, in decembrie 2009, aceasta a iesit din grupul Anheuser-BuschInBev.

BERGENBIER S.A. va fi parte integranta a grupului nou-format"StarBev", ce include toate operatiunile din domeniul producerii sidistributiei berii, achizitionate de fondul de investitii CVCCapital Partners in urma tranzactiei cu Anheuser-Busch InBev de lafinele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO