ZF 24

Microsoft va achizitiona Tellme pentru 800 mil.-1 mld. dolari

15.03.2007, 11:16 12

Grupul american Microsoft va prelua Tellme Networks, specializata in tehnologia de recunoastere vocala, pentru a extinde prezenta principalului producator mondial de software pe segmentul comunicatiilor si al cautarii de informatie prin intermediul telefoanelor mobile, transmite Reuters.

Termenii financiari ai acordului nu au fost facuti publici, iar Microsoft anticipeaza ca va finaliza achizitia in al doilea trimestru al acestui an.

Surse apropiate situatiei au declarat pentru Reuters, marti, ca tranzactia evalueaza Tellme la peste 800 milioane de dolari, ceaa ce ar reprezenta cea mai importanta preluare realizata de Microsoft dupa 2002.

Jayson Maynard, analist la Credit Suisse, estimeaza ca pretul platit depaseste un miliard de dolari, in conditiile in care Tellme inregistreaza rezultate financiare pozitive, iar veniturile anuale se plaseaza la peste 100 milioane de dolari.

Tellme, cu sediul in Mountain View, California, produce aplicatii care permite utilizarea inregistrarilor vocale pentru a obtine date referitoare la companii locale, informatii rutiere sau stiri din diverse domenii, de pe Internet. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO