ZF 24

Microsoft: Care sunt veniturile gigantului în trimestrul al doilea din 2022?

Microsoft: Care sunt veniturile gigantului în trimestrul...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.01.2022, 12:54 132

Microsoft a declarat oficial că veniturile din al doilea trimestru au depăşit orice aşteptare, deoarece veniturile din cloud computing, în mare parte legate de Azure, au crescut cu 32% an/an, atingând 22,1 miliarde de dolari, potrivit Seeking Alpha.

Microsoft (MSFT) a declarat că a câştigat 2,48 dolari pe acţiune din venituri de 51,7 miliarde de dolari, în creştere cu 20% an/an.

Azure, care a reprezentat un punct focal pentru investitori, a înregistrat o creştere a veniturilor cu 46% an/an.

Veniturile Microsoft din Productivitate şi Procese de afaceri au fost de 15,9 miliarde de dolari, în creştere cu 19% an/an, sprijinit de Office 365, care are acum 56,4 milioane de abonaţi. Veniturile din Intelligent Cloud au fost de 18,3 miliarde de dolari, în creştere cu 26% an/an, în timp ce More Personal Computing, care include Windows, a crescut cu 15% an/an, la 17,5 miliarde de dolari.

În urma rezultatelor, analistul de la Wedbush Securities, Dan Ives, a declarat că veniturile au fost „suficient de bune”, cu o creştere puternică a Azure, deşi creşterea de 46% a fost sub unele estimări optimistări optimiste de 48%.

Acţiunile Microsoft (MSFT) au coborât la tranzacţionarea după orele de program la 275,78 USD, în scădere cu peste 4%.

Pe parcursul trimestrului, Microsoft a returnat 10,9 miliarde de dolari acţionarilor în răscumpărări şi dividende, în creştere cu 9% an/an.

La începutul acestei luni, Microsoft a anunţat achiziţia Activision pentru 68,7 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari mutări pe care gigantul le-a făcut pe piaţa jocurilor video, acordul fiind aşteptat să se încheie în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO