ZF 24

MFP: Prima transa din acordul cu FMI, de 5 miliarde euro, va fi rambursata de BNR din surse proprii

18.08.2009, 14:19 26

Prima transa a imprumutului de la FMI, de 5 miliarde de euro, va fi rambursata de BNR din surse proprii si nu de la bugetul de stat, iar sumele care vor veni la buget din urmatoarele transe conduc la economii de dobanzi, precizeaza Ministerul Finantelor in replica la declaratiile lui Bogdan Olteanu, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (PNL) a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca premierul a mintit cand a spus ca romanii nu vor plati ei datoria catre FMI, mentionand ca fiecare roman cu loc de munca va suporta 1.800 de euro pentru cele 9 miliarde de euro din prima transa.

"Prima transa a imprumutului de la FMI, in suma de 5 miliarde euro, a fost contractata de catre Banca Nationala a Romaniei, pentru sustinerea balantei de plati. Acest imprumut nu reprezinta datorie publica potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr 64/2007 privind datoria publica, rambursarea urmand sa fie efectuata din sursele proprii ale BNR", a declarat ministrul de Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO