ZF 24

Memorandumul pentru centrul Nokia in Cluj a fost semnat la Guvern

26.03.2007, 16:02 16

Memorandumul privind asocierea in participatiune intre Consiliul Judetean Cluj si compania finlandeza Nokia pentru deschiderea unei fabrici de telefoane mobile si a unui centru de cercetare, investitie estimata la 200 milioane euro, a fost semnat astazi la Guvern, in prezenta premierului Tariceanu.


Documentul a fost semnat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, si de Raimo Puntala, vicepresedinte al companiei Nokia.

Investitia va fi realizata in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a precizat vineri ca, pentru introducerea utilitatilor pe terenul de 159 de hectare a Parcului Industrial de la Jucu sunt necesare 33 milioane euro, din care 10 milioane euro ar urma sa fie asigurate de autoritatile judetene si locale, iar restul sumei din fonduri guvernamentale.

Nokia va primi cu titlu gratuit 90 din cele 159 hectare ale Parcului Industrial Tetarom III. Pe aceasta locatie vor veni si furnizorii cei mai importanti ai companiei, impreuna cu care vor forma "Nokia Village".

Pentru derularea proiectului, Nokia va infiinta o societate comerciala care va avea sediul in judetul Cluj. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO