ZF 24

Melinda Gates investeşte 50 milioane de dolari într-un proiect ce urmăreşte crearea următorului Silicon Valley în Chicago, ca parte a unui plan pe zece ani în valoare de un miliard de dolari

Melinda Gates investeşte 50 milioane de dolari într-un...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2020, 16:11 1482

Melinda Gates, soţia miliardarului Bill Gates, va investi 50 milioane de dolari într-un proiect ce vizează crearea unui număr tot mai mare de oportunităţi pentru femei în sectorul tech, în afara principalelor centre industriale din Statele Unite, potrivit Fortune.

Gates anunţa în octombrie 2019 că va investi un miliard de dolari în extinderea puterii şi influenţei femeilor în următorul deceniu. Marţi, compania de investiţii a acesteia, Pivotal Ventures, declara că 50 mil. dolari din suma promisă în octombrie vor merge în crearea în termen de cinci ani a unor hub-uri tech în Chicago şi alte oraşe care urmează să fie anunţate.

Iniţiativa de „egalitate de gen în oraşele tech” se va concentra asupra creşterilor procentuale de femei specializate în computing şi care lucrează în sectorul tech şi plănuieşte să multiplice cantitatea de capital investit în startup-uri care au cel puţin un fondator femeie.

„De vreme ce industria tech continuă să se extindă dincolo de Silicon Valley spre alte zone ale ţării, avem oportunitatea de a ne reimagina felul în care va arăta sectorul. Dacă hub-urile tech emergente vor prioritiza includerea şi reprezentarea femeilor în timp ce se dezvoltă, acestea vor fi mai bine poziţionate în accesul la gama completă de talent local, în timp ce vor ajuta la crearea unei amprente în eliminarea diferenţelor de venit între sexe la nivel naţional”, a declarat Gates pe LinkedIn.

Investiţia vine în completarea angajamentului luat la sfârşitul lui 2019 de Gates în care spunea că îşi propune să aducă un număr tot mai mare de femei în sectoarele cu impact major asupra societăţii. Gates a menţionat că nu se va concentra doar asupra femeilor de culoare albă sau venite din medii privilegiate.

„Suntem de părere că diversitatea bogată pe care o oferă oraşul Chicago reprezintă un avantaj neexploatat pe plan competitiv. Sectorul tech continuă să îşi extindă influenţa în rândul oamenilor, însă femeile, în special femeile de culoare, sunt lăsate sistematic în urmă”, a declarat Renee Wittemyer, director de strategie şi investiţii în cadrul Pivotal.

Totuşi, suma de 50 mil. dolari este relativ mică după ce va fi împărţită pe o perioadă de cinci ani între trei oraşe.

„Acesta este doar începutul proiectului şi nu putem să reuşim de unii singuri. Vrem cu adevărat să folosim această oportunitate pentru a atrage alţi finanţatori... pentru a da un exemplu de cât de vibrant şi cumprinzător poate arăta un hub tech”, a declarat Wittemyer.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO