ZF 24

McDonald’s va angaja 500 de oameni in acest an

12.02.2009, 12:48 38

Cel mai mare operator de restaurante fast-food de pe piata locala, McDonald's Romania, va angaja in acest an cel putin 500 de persoane in urma unui program de investitii de 20 mil. euro pentru extinderea retelei de restaurante.

"Sunt fonduri 100% proprii acordate de firma mama din SUA si vor merge in cel mai mare restaurant care urmeaza sa fie deschis in Drumul Taberei, in centrul comercial Auchan Titan si in mallul care se va deschide in Berceni, dar si in Pipera", spune Marian Alecu, director general al McDonald's pe Romania, Moldova, Bulgaria si Macedonia. Ca si spatiul din Drumul Taberei, in care compania americana va investi circa sase mil. euro (4,5 mil. euro numai constructia), terenul de 2.000 de metri patrati din Pipera este acum proprietate privata.

McDonald's a cumparat acest teren in decembrie 2008 de la omul de afaceri Gigi Becali, iar tranzactia a fost, potrivit lui Alecu, de ordinul milioanelor de euro. Tinand cont ca un metru patrat in zona se tranzactiona la acea data cu sume cuprinse intre 500 de euro si 1.000 de euro, terenul achizitionat de McDonald's ar fi putut valora in jur de doua milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO