ZF 24

Matsushita devine Panasonic

10.01.2008, 17:46 10

Producatorul japonez de aparatura electronica de consum Matsushita Electric Industrial isi va schimba numele in Panasonic, la 1 octombrie 2008, pentru a profita de recunoasterea internationala a celui mai cunoscut brand al sau, transmite Reuters.

Matsushita, cel mai mare producator de televizoare cu ecrane pe baza de plasma la nivel mondial, urmareste o crestere a vanzarilor cu 5% in anul financiar care va incepe la 1 aprilie si va investi 94 de miliarde de yeni (582 milioane euro) pentru constructia in Japonia a unei fabrici de cipuri pentru camerele video digitale.

Totodata, producatorul japonez va schimba si brandul sub care sunt comercializate unele electrocasnice pe piata japoneza din "National" in "Panasonic".

"Pana acum, activitatile grupului Matsushita au avut loc sub trei branduri, respectiv Matsushita, National si Panasonic, si dorim ca numele companiei si operatiunile sa fie unificate sub o singura marca, Panasonic", a declarat presedintele companiei, Fumio Ohtsubo.

In prezent, producatorul poarta numele fondatorului sau, Konosuke Matsushita, care a pus bazele companiei in urma cu 90 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO