ZF 24

Masa caldă a celor 30.000 de elevi va întârzia să apară încă cel puţin o lună. Vezi lista cu cele 50 de şcoli beneficiare

Autor: Roana Rotaru

14.09.2016, 18:31 211

În acest an şcolar circa 30.000 de elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 50 de şcoli din ţară ar trebui să beneficieze de o masă caldă sau de un pachet cu alimente în limita unei valori de 7 lei pe zi, de beneficiar, potrivit ordonanţei de urgenţă propusă de Ministerul Educaţiei, care aşteaptă aprobarea Guvernului. Cu toate acestea, masa caldă a elevilor va întârzia să apară încă cel puţin o lună, Ministerul Educţiei având la dispoziţie 30 de zile să stabilească normele metodologice, după ce această ordonanţa este aprobată de Guvern.

„Ordonanţa nu a fost deocamdată aprobată, este în dezbatere publică de mai bine de o lună pentru că a avut două varainte succesive de conţinut. Se află încă pe circuitul de avizare şi nu are deocamdată toate semnăturile luate,aceasta trebuind să fie avizta de mai multe Ministere, deci nu este în vigoare în acest moment. Oricum, după ce se aprobă ordonanţa de urgenţă o să mai dureze până începe pilotarea acestui proiect. Din momentul în care se aprobă, portivit cutumelor jurdice, în termen de 30 de zile autoritate emitentă, respectiv Ministerul Educaţiei, are timp să stabilească normele metodologice”, au explicat reprezentanţii biroului de presă al Ministerului Educaţiei.

Programul pilot va dura un an şi va veni în sprijinul a 29.277 beneficiari din 50 de şcoli, majoritatea din mediul rural, dar şi din marile oraşe. La finalul proiectului, Guvernul va analiza dacă consideră oportun sau nu extinderea porgramului la nivel naţional.

Din punct de vedere al numărul de elevi, cel mai mare beneficiar este Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara cu 1.501 beneficiari, urmat de Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte din Maramureş cu 1.359  şi Şcoala Gimnaziala nr. 55 din Bucureşti sector.

„Deocamdată nu a demarat programul, aşteptăm informaţii de la Ministerul Educaţiei, într-adevăr suntem printre cele 50 de şcoli, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Aşteptăm veşti. Nu s-a stabili nimic, probabil vom contracta o firmă de catering, o să vedem când o să fim anunţaţi de inspectorat. Ca dotări nu ni s-au impus condiţii, proiectul adresându-se şcolilor din zonele defavorizate, cu familii mai sărace”, a declarat pentru ZF Petcu Felicia, director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 1  Lunca, din judeţul Teleorman.

 Vezi mai jos lista cu cele 50 de şcoli beneficiare:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO