ZF 24

Mărturiile unei românce cu COVID-19, aflată pe patul de spital: Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde

Mărturiile unei românce cu COVID-19, aflată pe patul...

Autor: Otilia Serescu

01.05.2020, 07:39 1603

O pacientă diagnosticată cu COVID-19 povesteşte, de pe patul de spital, că „boala este foarte grea”, maladia evoluând „nu în ore, ci în minute, în secunde”, motiv pentru care ea consideră că „oamenii trebuie să creadă ceea ce se spune pentru că este adevărat”.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" a postat pe Facebook, cu permisiunea medicilor curanţi şi a pacientei, un videoclip cu o pacientă infectată cu noul coronavirus.

„Mi-a fost foarte rău. Foarte rău mi-a fost. (...) Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde. Am venit cu moralul la pământ şi aceşti oameni au fost toată noaptea alături de mine, întrebându-mă, încurajându-mă, ridicându-mi moralul pentru a fi bine. Această boală este foarte grea. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi în a se proteja, a se feri, a avea grijă, a crede ceea ce se spune pentru că este adevărat. La unele persoane se manifestă mai rău, cum s-a manifestat la mine, la alte persoane se manifestă un pic mai blând”, a povestit persoana diagnosticată cu COVID-19.

Femeia este internată în secţia ATI a Campusului medical militar ROL 2.

În videoclipul postat de Spitalul Militar din Capială apar şi colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI, coordonatorul nucleului 1, locotenent-colonel medic dr. Adrian Tuţă, medic specialist ATI şi asistent medical Florentina Ciobanu.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, dintre acestea peste 4.000 fiind declarate vindecate şi externate, iar 695 au murit din cauza noului coronavirus, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO